Kelkáposztás lasagne recept
A Kelkáposztás lasagne hozzávalói:1 fej kb. 1 kg –os kelkáposzta
60 dkg darált hús
2 nagy fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1-1 kávéskanál őrölt kömény
babérlevél, kakukkfű
1 kis doboz paradicsompüré
10 dkg szeletelt bacon
2 evőkanál zsiradék
1 csokor petrezselyem
só, bors
A Kelkáposztás lasagne elkészítési módja:
A kelkáposztát leveleire szedjük, forró sósvízbe dobjuk, 1-2 percig főzzük, leszűrjük. Forró zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a darált húshoz. Hozzátesszük a fűszereket, a paradicsompürét és az apróra vágott petrezselymet. Egy lapos jénai tál aljára fektetjük a kelkáposzta levelek 1/3-át, rárétegezzük a hús felét, majd ismét, káposzta, hús. Végül a tetejét lefedjük a maradék káposztalevelekkel, elrendezzük rajta a bacon szeleteket. 180 fokra előmelegített sütőben 1,5 óráig sütjük.
Téli savanyúságokkal, ecetes uborkával, paprikával, zöldparadicsommal, -kisdinnyével kínáljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2015. jan. 24. 11:36
A kelkáposztás lasagne elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.