Rakott cukkini olaszosan... recept



2 tasak Tésztás fortélyok Milánói makaróni alap
ízlés szerint Maggi Ízvarázs ételízesítő - sok zöldséggel
60 dkg cukkini
40 dkg tonhalfilé vagy tenger gyümölcsei
15 dkg trappista sajt
12 dkg rizs
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint bazsalikom
A Rakott cukkini olaszosan... elkészítési módja:
A cukkinit fél centi vastag szeletekre vágjuk, és Maggi Ízvarázzsal meghintjük. A sajtot lereszeljük. A tonhalat kevés zsiradékon megpirítjuk, felöntjük 6 dl vízzel, majd hozzákeverjük a Maggi Milánói makaróni alapot és sűrűsödésig főzzük. Bazsalikommal és zúzott fokhagymával ízesítjük. Az így elkészült alapot összekeverjük a megpárolt rizzsel. Kivajazott tűzálló tálba rakunk egy réteg cukkinit, erre egy sor rizses-tonhalas alapot öntünk, s a rétegezést tovább folytatjuk ügyelve, hogy a rizses-tonhalas alap kerüljön legfelülre. Tetejét vastagon megszórjuk reszelt sajttal és sütőben - közepes lángon - 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: ca43169457, 2015. jan. 21. 14:24
A rakott cukkini olaszosan... elkészítési módja és hozzávalói.