Olaszos rakott burgonya recept


1 kg héjában főtt burgonya
5 db,keményre főtt tojás
20dkg reszelt sajt
2 pohár tejfől
20dkg darált hús
1zacskó milánói makaróni alap por
kevés olaj
Az Olaszos rakott burgonya elkészítési módja:
A burgonyát és a tojásokat karikára kell vágni,a darált húst meg kell piritani,hozzá adjuk a milánói alap porból elkészitett szószhoz,és még 5 percig eggyütt fözzük . Ki olajozunk egy nagyobb tüzálló edényt,és az aljára burgonya karikákat rakunk,majd tojás karikákat,és jól meg öntözzük a hússal össze főt szósszal,majd leszórjuk reszelt sattal,és meg öntözzük tejföllel is,igy folytatjuk mig a hozzávalók el nem fogynak,a tetejére tejfől és sajt kerül.kb:20 perc alatt szép pirosra sütjük
Aki nem kedveli a burgonyát,az penne tésztával is elkészitheti,mind két változatott a tizenéves gyerekek nagyon imádják.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: nyuszipuszi67, 2007. ápr. 26. 20:49
Az olaszos rakott burgonya elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.