Kelbomba recept
530 kcal
1-1,2 kg-os kelkáposzta
Töltelék:
2 szikkadt zsemle
1 nagy v.hagyma
2 g.fokhagyma
5 dk füstölt szalonna
50 dk darált hús
2 tojás
5 dk rizs
1 kk majoranna
1 kk p.paprika
kömény,só,bors
3 dk reszelt sajt
15 dk szeletelt bacon szalonna
2 dl tejföl
A Kelbomba elkészítési módja:
Kelkáposzta fejet sós vízben 15 percig főzzük.Lecsepegtetjük.Mikor kihűlt Óvatosan kihajtogatjuk a külső leveleket,tömör közepét pedig kivágjuk és felaprítjuk. Zsemlét megáztatjuk.Hagymákat finomra vágjuk és a szalonnával megpirítjuk.Darált húst,zsemlét,hagymás szalonnát,tojást,rizst,fűszereket jól összegyúrjuk.A töltelék felét a kellevelek közepére halmozzuk,gömbölyűre formázzuk és körbe-szorosan felhajtjuk rá a levelek felét.Megkenjük 1,5 dl tejföllel,majd rátapasztjuk a maradék tölteléket,leveleket és megint bekenjük tejföllel.Betakarjuk a labdát 15 dk szeletelt baconnal,hústűvel megtűzzük és 180 fokon kb.1,5 órán át sütjük.Tálalás előtt 10 percig pihentetjük.Eltávolítjuk a hústűket,kerek tálra tesszük,felezett mini paradicsommal körbe díszíthetjük a tálat.Tortaszerűen szelve kínáljuk.
Finom és nagyon jól mutat.Készen olyan mintha csak egy fej káposzta lenne,rajta lelógó szalonna csíkokkal.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: angyalka105, 2008. nov. 9. 15:50
A kelbomba elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.