Töki ponpon /Langalló/ recept
A Töki ponpon /Langalló/ hozzávalói:1/2 kg liszt
2-3 közepes krumpli,főzve,összetörve
2 tk só
1 dl tej+pici cukor+1/2 élesztő
1/2 dl olaj
2-3 ek.tejföl
TETEJÉRE:
1 tejföl
foghagyma
1-2 fej lila hagyma
15-20 dk húsos szalonna
reszelt sajt
A Töki ponpon /Langalló/ elkészítési módja:
Élesztőt felfuttatjuk,összegyúrjuk a hozzávalókkal.Szükség esetén vízzel higíthatjuk.Jól kidolgozzuk és duplájára kelesztjük.Egy nagy gáztepsit kiolajozunk és a megkelt tésztát ebbe nyomkodjuk.Tejfölt kikeverjük sóval és tetszés szerinti foghagymával.Megkenjük vele a tésztát,rászórjuk a feldarabolt hagymát,szalonnát és sajtot. 180 fokon addig sütjük amíg a teteje meg nem pirul.
Aki nem szereti a vastag tésztát az inkább több tepsire ossza el.
Jó étvágyat hozzá!
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: angyalka105, 2008. okt. 3. 11:20
A töki ponpon /langalló/ elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.