Gombával rakott kel recept

1 kg kelkáposzta,
15 dkg rizs,
2 fej hagyma,
25 dkg szeletelt gomba,
2 ek olaj,
4-5 ek vágott petrezselyem,
2 pohár frissföl,
só, bors,
10 dkg reszelt sajt,
Vegeta,
3-4 gerezd fokhagyma.
A Gombával rakott kel elkészítési módja:
A rizst puhára főzöm (lehet előfőzött is). Sós vízben megfőzöm, majd lecsurgatom a kelkáposztát. Az olajon aranysárgára pirítom az apróra vágott hagymát, ráteszem a gombát, a zúzott fokhagymát, sózom, majd megszórom borssal. Összekeverem a rizst a petrezselyemzölddel, a párolt gombával. Egy kiolajozott tűzálló tálba teszek egy réteg kellevelet, erre egy réteg gombás rizst, egy réteg tejföl. Ezt a sorrendet tartva telerakom a tálat, majd be a sütőbe. Kb. félidőnél rászórom a reszelt sajtot és készre sütöm.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. okt. 25. 21:24
A gombával rakott kel elkészítési módja és hozzávalói.