Sváb pacal-lencse saláta recept
A Sváb pacal-lencse saláta hozzávalói:50 dkg előfőzött pacal,
1 csésze lencse,
ecet,
só,
frissen őrölt bors.
A marinádhoz:
Finomra vágott hagyma,
ecet,
só,
bors,
csipetnyi cukor.
A Sváb pacal-lencse saláta elkészítési módja:
Elkészítem a marinádot és még melegen leöntöm vele a pacalt. A lencsét megmosom és bő sós vízben puhára főzöm (azért szét ne essék - max.1/4 óra). Hideg vízzel leöblítem, lecsepegtetem. A pacalhoz adom, elkeverem, ha kell, akkor utánizesítem. Tetejét kicsit megszórom frissen őrölt borssal.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. okt. 24. 21:17
A sváb pacal-lencse saláta elkészítési módja és hozzávalói.