Hagymás, ecetes krumplisaláta recept
A Hagymás, ecetes krumplisaláta hozzávalói:2 fej hagyma,
60 dkg burgonya,
2 evőkanál 20 %-os ecet,
2 kiskanál só,
1 evőkanál cukor,
késhegynyi őrölt bors,
2 evőkanál petrezselyemzöld,
1 evőkanál olaj.
A Hagymás, ecetes krumplisaláta elkészítési módja:
A krumplit héjában megfőzöm és hűlni hagyom, majd hámozom és 3-4 mm-es vastag karikákra vágom. A hagymát felkarikázom, sózom, majd kb 20 percig állni hagyom. Rászórom a cukrot, a borsot, ráöntöm az ecetet és kb 3 dl vizet. Beleszórom a petrezselyemzöldet, leöntöm az olajjal és belekeverem a felkarikázott krumplit. Jól behűtve tálalom.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. okt. 21. 21:00
A hagymás, ecetes krumplisaláta elkészítési módja és hozzávalói.