Balatoni halászlé 1. recept
A Balatoni halászlé 1. hozzávalói:Fél kg apróhal (pl keszeg),
1 kg ponty,
20 dkg hagyma,
5 dkg édes-nemes paprika,
3 dkg só,
1-2 cseresznyepaprika.
A Balatoni halászlé 1. elkészítési módja:
A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a ponty törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserűfogát. A hagymát apróra vágom. Az apróhalakat 3 liter vízbe felteszem főni, majd áttöröm. A levébe belerakom a pontyot, az áttört apróhalat és a hagymát. Mikor forr beleteszem a sót és a paprikát, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy háromnegyed órai forrást követően kész.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. okt. 18. 20:48
A balatoni halászlé 1. elkészítési módja és hozzávalói.