Sült birsalma recept
A Sült birsalma hozzávalói:1 nagy birsalma,
2 evőkanál barna cukor,
2 evőkanál dió, durvára vágva,
2 evőkanál mazsola,
2 evőkanál kockára vágott vaj,
2 teáskanál fahéj,
2 evőkanál brandy.
A Sült birsalma elkészítési módja:
A sütőt előmelegítem 180C-ra. A birsalmát (hámozatlanul) félbe vágom és a csuma helyét kivágom, hogy egy közepes méretű mélyedés keletkezzen. A két mélyedésbe beleteszem a tölteléket: a barna cukor, dió, vaj, mazsola és fűszerek keverékét. Egy kis tepsit, vagy jénait kibélelek alufóliával és ráhelyezem a két fél gyümölcsöt. A tepsibe öntök 1,2dl vizet. Lefedem alufóliával és 2 óra hosszat sütöm. Félidőnél, azaz egy óra múlva hozzáadok még egyszer 1,2dl vizet. Langyosra hűtve tálalom, vaníliafagyi, vaníliaöntet, vagy tejföl társaságában.
A csuma kivágása a recept legnehezebb része és tényleg komoly munka.
A birsalma annyira kemény, hogy ez egy szinte lehetetlen feladat.
Nagyon éles késsel megy csak és nagyon kell vigyázni!
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. okt. 23. 21:14
A sült birsalma elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.