Fogasfilé bakonyi módra recept


fogasfilé
vöröshagyma
csiperkegomba
vaj
tejföl
tejszín
asztali fehérbor
csemege zöldpaprika
petrezselyemzöld
só
pirospaprika
liszt
A Fogasfilé bakonyi módra elkészítési módja:
A fogasfilét hideg vízben alaposan mosd meg, majd tiszta ruhával szárítsd le, vágj belőle egyenlő szeleteket, sózd be, majd vajjal kikent tepsibe helyezd egymás mellé. Önts rá fehérbort, majd tedd a hűtőbe. Hevíts vajat, pirítsd meg benne a finomra vágott vöröshagymát, szórd meg pirospaprikával, engedd fel halalaplével, sózd meg, és forrald be. Add hozzá a kockára vágott csiperkegombát és a csemege zöldpaprikát, és fedő alatt párold puhára. A tejfölt, lisztet és tejszínt habverővel keverd simára, és sűrítsd be vele a paprikás gombamártást. A mártást jól forrald ki, adj hozzá kevés darabolt vajat, és tedd félre. A fogasszeleteket sütőben 20-25 perc alatt párold készre. A halakat helyezd halastálra, és vond be a paprikás gombamártással.
A tetejét díszítsd tejföllel és finomra vágott petrzselyemzölddel. Köretnek adj mellé vajas burgonyát vagy galuskát.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: 298dc77b34, 2007. dec. 22. 15:09
A fogasfilé bakonyi módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.