Karfiolpuding recept
A Karfiolpuding hozzávalói:50 dkg tisztított karfiol,
2 púpozott evőkanál finomliszt,
3 tojás,
5 dl tej,
5 dkg vaj (vagy margarin),
1 evőkanál vegeta,
1 mokkáskanál törött fehér bors,
kevés só,
a pudingforma kikenéséhez 1 dkg margarin és 2 evőkanál zsemlemorzsa.
A Karfiolpuding elkészítési módja:
A karfiolt kis rózsáira szedjük, és gyengén sózott, forrásban lévő vízbe tesszük. Az újraforrástól számítva 5 percig fedetlenül főzzük. Közben a vajat habzásig hevítjük a liszttel, majd ráöntjük a megmelegített tejet, és folytonosan kevergetve, nagyon sűrűre főzzük. Közben a vegetát és a borsot is belekeverjük. Ha már nem forró, az előre felvert tojásokat is hozzáadva, alaposan elkeverjük, végül a félig főtt és lecsöpögtetett, összetört karfiolt is beleforgatjuk. Szögletes, hosszúkás pudingformát margarinnal kikenünk, és a zsemlemorzsával behintjük. A tojásos-karfiolos masszát beleöntjük, a tetejét egyenletesre elsimítjuk, majd beleállítjuk egy háromujjnyi vízzel telt tepsibe. A tepsit betoljuk az előmelegített forró sütőbe, és annyi ideig gőzöljük, amíg a beleszúrt villára már nem tapad a masszából. Még forrón hosszúkás tálra borítjuk, és felszeletelve kínáljuk. Nagyon jó mellé a ketchup vagy a paradicsomos ízesítésű majonéz, de salátával is tálalható.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2011. júl. 3. 21:44
A karfiolpuding elkészítési módja és hozzávalói.