Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Feketeerdő parfé recept

Feketeerdő parfé recept

A Feketeerdő parfé hozzávalói:
1 tasak Dr. Oetker Fagyipor vaníliaízű
200 ml hideg tej
1 teáskanál kakaópor
20 g csokireszelék
1 tasak Dr. Oetker Fagyipor csokoládéízű
100 ml hideg tej
100 ml hideg habtejszín
200 g meggy
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma Rum

Díszítéshez:

150 g étcsokoládé
Kevés meggy


A Feketeerdő parfé elkészítési módja:
Valamennyi hozzávalót előkészítjük, kimérjük. A meggyet lecsöpögtetjük. Az parféformát kibéleljük fóliával. A vaníliaízű fagyiporral elkeverjük a kakaóport és átszitáljuk. Hozzáadjuk a hideg tejet, és kézi mixerrel alacsony fokozaton elkeverjük. Ezután az egészet a legmagasabb fokozaton kb. 3 percig verjük, majd belekeverjük a csokireszeléket. A krémállagú fagyi masszát a parféformába tesszük, és a széléhez simítjuk. Kb. 15-20 percre a hűtőszekrény fagyasztó részébe helyezzük. Ezután egy keverőedénybe tesszük a csokoládéízű fagyi port, hozzáadjuk a hideg tejet és a hideg habtejszínt, hozzáöntjük a rum aromát. Kézi mixerrel alacsony fokozaton elkeverjük. Ezután az egészet a legmagasabb fokozaton kb. 3 percig verjük, végül hozzákeverjük a meggyet. A krémállagú fagyi masszát a parféforma közepébe töltjük, és elsimítjuk. A parfétortát legalább 6 órára a hűtőszekrény fagyasztó részébe tesszük. Az étcsokoládét darabokra törjük, és gőz felett megolvasztjuk. A csokoládét egy tányérra öntjük, és hagyjuk megszilárdulni. Egy spatulával kaparjunk forgácsokat belőle. A parfétortát tálalás előtt 45 perccel kivesszük a fagyasztóból, és átfordítjuk egy tányérra, majd óvatosan levesszük a fóliát. A tortát a csokoládéforgáccsal és meggyel díszítjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A feketeerdő parfé elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook