Csokoládéfagylalt recept
Szénhidrátszegény
A Csokoládéfagylalt hozzávalói:
5 dl tej
fél zacskó vaníliás pudingpor
másfél teáskanál folyékony édesítõ
2 dkg átszitált kakaópor
A Csokoládéfagylalt elkészítési módja:
Turmixgép poharába öntjük a pudingport, az édesítõszert, 1 dl tejet és a kakaóport. Habosra keverjük, majd tûzálló tálba öntjük, amit ráteszünk a tûzre, takaréklángra. A maradék tejet felforraljuk, és a pudingos-kakaós tejre apránként ráöntjük, közben folyamatosan kevergetjük. Ha már besûrûsödött, hagyjuk, hogy teljesen kihûljön. Csak ezután öntjük bele a fagylaltgép tartályába, és az elõírás szerint megfagyasztjuk.
Kategória: Fagylaltok receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 18:06
A csokoládéfagylalt elkészítési módja és hozzávalói.