Révkalauz pecsenye recept
A Révkalauz pecsenye hozzávalói:egy kb 80 dkg-s disznócomb
2 fej fokhagyma
1,5 dl reszelt parmezán
2 ek morzsolt bazsalikom
2 ek zsír
1 kk bors
1,5 dl méz
3 ek szójaszósz
A Révkalauz pecsenye elkészítési módja:
1. A disznócombot szépen megtisztítjuk, szárazra töröljük, lehártyázzuk. 2. Éles késsel jó mély bemetszéseket ejtünk rajta. 3. A fokhagymát megtisztítjuk, áttörjük fokhagymanyomón, összekeverjük a reszelt parmezánnal, bazsalikommal, és frissen őrölt fekete borssal. Öntünk bele egy kis olívaolajat, akkor jó, ha kicsit keménykés, pasztaszerűre sikerül kikeverni. 4. A bevágásokat a combon kicsit tágíthatjuk az ujjunkkal, majd óvatosan kenjük bele a parmezános pasztát (én egy kiskanál végével csináltam, de habzsákkal is lehet próbálkozni). 5. Ha mindet belenyomtuk, a húst tepsibe tesszük, leöntjük a forró zsírral, öntünk alá fél dl vizet, letakarjuk alufóliával, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 70 percig sütjük. 6. Ha letelt a 70 perc, a mézet kicsit megmelegítjük, összekeverjük a szójaszósszal, levesszük az alufóliát, és megkenjük vele a combot. 7. A fóliát már nem tesszük vissza, a sütőt visszavesszük 175 fokra. A kenést még kétszer, öt perces időközönként megismételjük, végül az egész szószt ráöntve. 8. Még 10-15 percig sütjük alacsony fokozaton, a saját levével néha meglocsolgatva. 9. Sütőből kivéve 5-10 percig állni hagyjuk, majd szeletelve tálaljuk. ütési hőfok: 200 °C sütési mód: alul-felül sütés
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2011. júl. 1. 21:26
A révkalauz pecsenye elkészítési módja és hozzávalói.