Sajtos-olívás fejes saláta recept
A Sajtos-olívás fejes saláta hozzávalói:1 nagyobb fej saláta
1 kanál hideg te
fél citrom leve de lehet lime is
2 kávéskanál vörösborecet
4 evőkanál olívaolaj
fél gerezd apróra vágott vagy zúzott fokhagyma
2 nagyobb kanál reszelt parmezánsajt
10 dkg morzsolt feta sajt
20/25 szem magozott fekete olajbogyó
1 kisebb csokor metélőhagyma
2 kockára vágott paradicsom
A Sajtos-olívás fejes saláta elkészítési módja:
Megmossuk a salátát, majd egy konyhakendőre téve hagyjuk lecsepegni róla a vizet. A tejet, a citromlevet, a vörösborecetet és a fokhagymát összeturmixoljuk, miközben lassan belecsurgatjuk az olívaolajat is. Egy nagy salátástálba öntjük az előző masszát, hozzáadunk 10 szem olívabogyót, a reszelt parmezánt, a fetasajt felét és a dresszinggel simára turmixoljuk. Ezt követően darabokra tépkedjük a salátát, alaposan beleforgatjuk a szószba. Egészen apróra vágott metélőhagymával, a megmaradt olajbogyóval és paradicsomkockával megszórva tálaljuk.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2011. ápr. 8. 12:08
A sajtos-olívás fejes saláta elkészítési módja és hozzávalói.