Angolos sült burgonya recept
Az Angolos sült burgonya hozzávalói:75 dkg tisztított burgonya
3 dl jó sûrû tejföl
20 dkg zsemlemorzsa
ízlés szerint só
1 mokkáskanál törött fekete bors.
Az Angolos sült burgonya elkészítési módja:
A nyers, meghámozott burgonyát karikákra vágom és megsózom, megborsozom, majd jól összekeverve beleterítem egy kisebb tepsibe vagy tûzálló tálba. Egyenletesen rászórom a zsemlemorzsát és lelocsolom a tejföllel. Ezután szorosan lefedve elõmelegített forró sütõbe tolom. Körülbelül harminc percnyi párolás után a fóliát leveszem a tetejérõl és a morzsát pirosra pirítom.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. jún. 24. 18:36
Az angolos sült burgonya elkészítési módja és hozzávalói.