Káposztás bab recept



1. fej édes káposzta
fél kg tarka bab
fűstölt csűlök
bors
paprika
delikát
2-3, kanál liszt
kicsi zsir (rántásnak)
izlés szerint ecet
foghagyma
só
A Káposztás bab elkészítési módja:
előző este vizre teszem a babot, reggel oda ,rakom a fűstölt csűlökkel eggyűtt, mikor majdnem kész ,késsel össze vágott káposztát rakom bele ,közben csinálom a rántást ,mikor szép barna ,bele kavarom a fűszereket,ill, foghagymát. ha meg főtt a bab és a káposzta ,bele öntöm a rántást ,1-2.percig kutyulom és ízlés szerint só ecet ,és kész Jóétvágyat kivánok
este be kell ásztatni a csűlköt ,és a babot is.
van aki tejföllel még meg dobja a levest a végén
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: editke62, 2009. szept. 15. 12:06
A káposztás bab elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.