Őszibarack krémleves Kuksi módra recept


6-8 nagyobb őszibarack
cukor
fahéj,
citromhéj
szegfűszeg (kardamom)
2 dl tejszín
3 tojás sárgája
2 ek. brandy
ha van vanília rúd (elhagyható)
Az Őszibarack krémleves Kuksi módra elkészítési módja:
Eredetileg nyers tojássárgájával készül, de jobb hőkezeln. Az őszibarackok héját lehúzom, feldarabolom és annyi vízzel teszem fel főni, ami jól ellepi, hozzáadom a fűszereket is. Épp csak felforralom, nem kell sokig főzni. Hozzáadom a tejszínt is, majd egy perc múlva kész.Kiszedni a fűszereket és turmixolom a levest. A tojások sárgáját vízgőz fölött krémesre keverem a cukorral, 3-4 ek. gyümölcs függő. Akkor jó, ha szép krémes, kifehéredik, besűrűsödik. Lassan hozzáadom a levest, a brandyt. Ha szükséges még kevés cukorral, édesítővel igazítok az ízén.Behűtöm. Tálalás előtt jó néhány barackot nyersen leturmixolni és a leveshez adni, intenzívebb lesz az íze. Egy-egy gombóc vanília fagyi is jár hozzá. (ha van)
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 5bastya, 2009. szept. 8. 18:43
Az Őszibarack krémleves kuksi módra elkészítési módja és hozzávalói.