Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Őszibarack krémleves Kuksi módra recept

Őszibarack krémleves Kuksi módra recept

Elkészítési idő 30 perc

Az Őszibarack krémleves Kuksi módra hozzávalói:
6-8 nagyobb őszibarack
cukor
fahéj,
citromhéj
szegfűszeg (kardamom)
2 dl tejszín
3 tojás sárgája
2 ek. brandy
ha van vanília rúd (elhagyható)


Az Őszibarack krémleves Kuksi módra elkészítési módja:
Eredetileg nyers tojássárgájával készül, de jobb hőkezeln. Az őszibarackok héját lehúzom, feldarabolom és annyi vízzel teszem fel főni, ami jól ellepi, hozzáadom a fűszereket is. Épp csak felforralom, nem kell sokig főzni. Hozzáadom a tejszínt is, majd egy perc múlva kész.Kiszedni a fűszereket és turmixolom a levest. A tojások sárgáját vízgőz fölött krémesre keverem a cukorral, 3-4 ek. gyümölcs függő. Akkor jó, ha szép krémes, kifehéredik, besűrűsödik. Lassan hozzáadom a levest, a brandyt. Ha szükséges még kevés cukorral, édesítővel igazítok az ízén.Behűtöm. Tálalás előtt jó néhány barackot nyersen leturmixolni és a leveshez adni, intenzívebb lesz az íze. Egy-egy gombóc vanília fagyi is jár hozzá. (ha van)


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


Az Őszibarack krémleves kuksi módra elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook