Tejszínes pudinggombóc gyümölcs levesekhez recept
Zsírszegény
A Tejszínes pudinggombóc gyümölcs levesekhez hozzávalói:
1 cs. tejszínes pudingpor
a hozzá előírt tej és cukor (én 1dl tejjel kevesebbet raktam)
egy kevés zselatin
A Tejszínes pudinggombóc gyümölcs levesekhez elkészítési módja:
A pudingot előírás szerint elkészítjük: a tejet felforraljuk, majd belerakjuk a zselatint és a cukros pudingport. Folyamatos kevergetés közben besűrítjük, majd lezárjuk és hűlni hagyjuk. Néha megkeverjük, aztán egy nagy lapos tányérra kb 2cm vastagon elkenjük és teljesen kihűtjük. Tálalásig hűtőbe rakjuk.
Tálaláskor a tányérba "szaggatjuk" és rámerjük a levest. Tejszínhabbal és fahéjjal díszíthetjük. Fogyizók vagy cukorbetegek édesítőt is használhatnak.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Pné Veronika, 2009. szept. 7. 22:02
A tejszínes pudinggombóc gyümölcs levesekhez elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.