Tejszínes citromos krémes - sütés nélkül recept
A Tejszínes citromos krémes - sütés nélkül hozzávalói:20 dkg háztartási keksz
7 dkg vaj
35 dkg mascarpone
1 tasak zselatin
1 dl citromos joghurt
3 evőkanál citromlé
1 csomag tejszínes pudingpor
4 evőkanál cukor
5 dl tej
1 citrom
A Tejszínes citromos krémes - sütés nélkül elkészítési módja:
A kekszet apróra törjük és a vajjal elmorzsoljuk, lekapcsolható oldalú sütőformába simítjuk. A pudingdport, a cukrot és a tejet egy edénybe tesszük, a szokásos módon megfőzzük és kihűtjük. A mascarponét összekeverjük a joghurttal és a citromlével. A zselatint a csomagoláson szereplő előírás szerint feloldjuk és belekeverjük. A kihűtött pudinggal összedolgozzuk a mascarponés krémet és a kekszre halmozzuk. A citromot vékony szeletekre vágjuk a tetejére tesszük és legalább 2 órára hűtőbe tesszük. Tortalapáttal szedjük ki, mert nem lesz olyan szilárd, hogy könnyedén szeletelhető legyen.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2015. aug. 4. 14:20
A tejszínes citromos krémes - sütés nélkül elkészítési módja és hozzávalói.