Körtekrémleves recept
A Körtekrémleves hozzávalói:50 dkg körte
15 dkg cukor
5 dkg liszt
1 dl fehérbor
2 dl tejszín
2 dl tejföl
1 dl víz
1 db citrom
2 szem szegfűszeg
kevés fahéj
só
A Körtekrémleves elkészítési módja:
A héjától és magházától megtisztított körtéket apró kockákra vágjuk. A forrásban lévő vízbe citromot csavarunk, és a fűszerekkel, a cukorral puhára főzzük (A szegfűszeget, fahéjdarabot teatojásba tegyük). Beletesszük a fehérbort. Vízből, a tejfölből, lisztből habarást készítünk, a tejszínt hozzákeverjük, és a levesbe habarjuk, majd jól fölforraljuk. A teatojást kivéve kézimixerrel leturmixoljuk és lehűtjük.
Tálaláskor tejszínhabbal díszíthetjük.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. szept. 7. 20:13
A körtekrémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.