Almaleves karamellizált almaszeletekkel recept
Az Almaleves karamellizált almaszeletekkel hozzávalói:6 alma
2 ek olaj
1 kk őrölt fahéj
4-5 szem szegfűszeg
1 csipet só
1 evőkanál cukor
200 g Meggle főzőtejszín
0, 5 dl fehérbor
1 ek citromlé
Az Almaleves karamellizált almaszeletekkel elkészítési módja:
Az almát meghámozzuk, felkarikázzuk, majd rövid ideig forró serpenyőben, kevés olajon mindkét oldalán karamellizáljuk az almaszeleteket. Ezután kisebb darabokra felaprítjuk a szeletelt almákat, néhány szebb darab kivételével, melyeket a tálaláshoz teszünk félre, majd kevés cukorral, csipet sóval, kevés citromlével feltesszük főni. Mikor az alma megfőtt, hozzáadjuk a bort, a főzőtejszínt, a fahéjat, és néhány szegfűszeget, majd ismét felforraljuk. Tálaljuk a félretett karamellizált almaszeletekkel, és néhány mentalevéllel díszítve. Melegen, vagy hidegen is fogyasztható. A karamellizált almaszeletek különleges pikantériát adnak levesünknek, ami a forró nyári estéken, hűsítő finomságként fogyasztható.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. júl. 15. 16:20
Az almaleves karamellizált almaszeletekkel elkészítési módja és hozzávalói.