Részeges hal recept
A Részeges hal hozzávalói:90 dkg mélyhűtött tonhal
2,5 dl száraz fehérbor
3 fej vörös hagyma
7 dkg vaj
1,5 dl tejföl
8-10 szem szegfűszeg
2-2 evőkanál citromlé és vágott petrezselyemzöld
A Részeges hal elkészítési módja:
A kiolvasztott halat 6 szeletre osztom, megsózom, citromlével megöntözöm, s egy jó órát állni hagyom. A felolvasztott halra teszem a halszeleteket, ráöntöm a bort, beledobom a szegfűszeget, a karikára vágott hagymát, és fedő alatt puhára párolom. A halszeleteket kiszedem, a visszamaradt lébe keverem a tejfölt és a halra öntöm. Petrezselyemmel meghintem és sós burgonyával vagy rizzsel tálalom.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. máj. 5. 06:08
A részeges hal elkészítési módja és hozzávalói.