Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Részeges hal recept

Részeges hal recept

A Részeges hal hozzávalói:
90 dkg mélyhűtött tonhal
2,5 dl száraz fehérbor
3 fej vörös hagyma
7 dkg vaj
1,5 dl tejföl
8-10 szem szegfűszeg
2-2 evőkanál citromlé és vágott petrezselyemzöld


A Részeges hal elkészítési módja:
A kiolvasztott halat 6 szeletre osztom, megsózom, citromlével megöntözöm, s egy jó órát állni hagyom. A felolvasztott halra teszem a halszeleteket, ráöntöm a bort, beledobom a szegfűszeget, a karikára vágott hagymát, és fedő alatt puhára párolom. A halszeleteket kiszedem, a visszamaradt lébe keverem a tejfölt és a halra öntöm. Petrezselyemmel meghintem és sós burgonyával vagy rizzsel tálalom.


Kategória: Halas ételek receptjei


A részeges hal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook