Grillezett halszelet zöld salátával recept
A Grillezett halszelet zöld salátával hozzávalói:4 szelet hal; lehet lazac, tőkehal, lepényhal vagy tonhal
olívaolaj
citromlé
szószhoz:
4 evőkanál olívaolaj
2 szál újhagyma
5 evőkanál korianderlevél lehetőleg friss
kiskanál méz
1 kiskanál fehérbor
2 gerezd fokhagyma
A Grillezett halszelet zöld salátával elkészítési módja:
A szósz hozzávalóit turmixgéppel sima péppé dolgozzuk, hűtőbe tesszük. A halszeleteket megkenjük olívaolajjal, meglocsoljuk citromlével., majd grillrácson mindkét felét kb. 5 percig sütjük. A szószt a forró halszeletekre kenjük, és friss, teljes kiőrlésű magvas kenyérrel fogyasztjuk.
Jól illik az ételhez a fejes saláta is.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. ápr. 20. 22:45
A grillezett halszelet zöld salátával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.