Lazac fűszeres pácban recept
A Lazac fűszeres pácban hozzávalói:2 szelet lazac
1 evőkanál méz
1/2 citrom leve
3 evőkanál olíva olaj
só
színes bors
kakukkfű
vaj
A Lazac fűszeres pácban elkészítési módja:
A halszeleteket besózom, és állni hagyom. A citromlevet, a mézet, az olajat és a fűszereket jól kikeverem, majd beleforgatom a halszeleteket. Állni hagyom, de közben többször átforgatom a pácban. Kivenni a pácból, és egy jénai tálba (vagy sütőpapírral bélelt tepsibe) teszem, tetejére kis vajdarabokat rakok. Előmelegített sütőben, közepes lángon, 20-25 perc alatt készre sütöm.
Krumplipürével, és tejszínes gombával tálalhatjuk.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. ápr. 13. 21:58
A lazac fűszeres pácban elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.