Fokhagymás sertésmáj recept
A Fokhagymás sertésmáj hozzávalói:1 kg sertésmáj
tej
12 gerezd fokhagyma
kevés étolaj
só
liszt
A Fokhagymás sertésmáj elkészítési módja:
A sertésmájat szeletekre vágom, majd legalább 1 óráig annyi tejben áztatom, amennyi ellepi. A fokhagymát lepréselem, majd megsózva az étolajban megpárolom. Olajat melegítek, és lisztbe mártott májszeleteket kisütöm benne. Nem szabad gyorsan, sütni, azért hogy a közepe is átsüljön, de ne legyen kemény; rózsaszínű maradjon a közepe. Tálba szedem, megsózom és bőségesen megöntözöm a fokhagymával.
Tört burgonyával, savanyúsággal tálalom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. ápr. 12. 21:57
A fokhagymás sertésmáj elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.