Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Fokhagymás sertésmáj recept

Fokhagymás sertésmáj recept

A Fokhagymás sertésmáj hozzávalói:
1 kg sertésmáj
tej
12 gerezd fokhagyma
kevés étolaj

liszt


A Fokhagymás sertésmáj elkészítési módja:
A sertésmájat szeletekre vágom, majd legalább 1 óráig annyi tejben áztatom, amennyi ellepi. A fokhagymát lepréselem, majd megsózva az étolajban megpárolom. Olajat melegítek, és lisztbe mártott májszeleteket kisütöm benne. Nem szabad gyorsan, sütni, azért hogy a közepe is átsüljön, de ne legyen kemény; rózsaszínű maradjon a közepe. Tálba szedem, megsózom és bőségesen megöntözöm a fokhagymával.

Tört burgonyával, savanyúsággal tálalom.


Kategória: Húsételek receptjei


A fokhagymás sertésmáj elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook