Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Rebarbaraleves recept

Rebarbaraleves recept

A Rebarbaraleves hozzávalói:
40 dkg rebarbara
1 citrom
20 dkg cukor
1 evőkanál búzakeményítő
1 dl tejföl

galuskához:
2 dl tej
2 evőkanál búzadara
3 evőkanál olaj


A Rebarbaraleves elkészítési módja:
A rebarbarát megtisztítjuk, 2 cm-es darabokra vágjuk. A citromot megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk. A rebarbarát egy liternyi vízzel felöntjük, a cukorral, a citrom levével és héjával ízesítve puhára főzzük. A búzakeményítőt elkeverjük a tejfölben, és besűrítjük vele a rebarbarát. Még egyszer átforraljuk, végül a tűzről levéve mixerrel pépesítjük. A galuskához a tejet felforraljuk, csipetnyi cukorral ízesítjük, majd folyamatos kevergetés mellett beleszórjuk a búzadarát, sűrűre főzzük. Az olajat felforrósítjuk, a grízmasszából evőkanállal galuskákat szaggatunk, és a forró olajon megpirítjuk.

A levest a daragaluskával tálaljuk, de forró napokon behűtve is kitűnő.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A rebarbaraleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook