Rebarbaraleves recept
A Rebarbaraleves hozzávalói:40 dkg rebarbara
1 citrom
20 dkg cukor
1 evőkanál búzakeményítő
1 dl tejföl
galuskához:
2 dl tej
2 evőkanál búzadara
3 evőkanál olaj
A Rebarbaraleves elkészítési módja:
A rebarbarát megtisztítjuk, 2 cm-es darabokra vágjuk. A citromot megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk. A rebarbarát egy liternyi vízzel felöntjük, a cukorral, a citrom levével és héjával ízesítve puhára főzzük. A búzakeményítőt elkeverjük a tejfölben, és besűrítjük vele a rebarbarát. Még egyszer átforraljuk, végül a tűzről levéve mixerrel pépesítjük. A galuskához a tejet felforraljuk, csipetnyi cukorral ízesítjük, majd folyamatos kevergetés mellett beleszórjuk a búzadarát, sűrűre főzzük. Az olajat felforrósítjuk, a grízmasszából evőkanállal galuskákat szaggatunk, és a forró olajon megpirítjuk.
A levest a daragaluskával tálaljuk, de forró napokon behűtve is kitűnő.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. ápr. 11. 21:50
A rebarbaraleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.