Rebarbaraleves pirított daragaluskával recept
A Rebarbaraleves pirított daragaluskával hozzávalói:4 személyre:
40 dkg rebarbara
1 citrom
20 dkg cukor
1 evőkanál búzakeményítő
1 dl tejföl
A galuskához:
2 dl tej
2 evőkanál búzadara
3 evőkanál olaj
A Rebarbaraleves pirított daragaluskával elkészítési módja:
Előkészítés: A rebarbarát megtisztítjuk, megmossuk, húsát 2 cm-es darabokra vágjuk. A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk. A rebarbarát egy liternyi vízzel felöntjük, a cukorral, a citrom levével és héjával ízesítve puhára főzzük. A búzakeményítőt elkeverjük a tejfölben, és besűrítjük vele a rebarbarát. Még egyszer átforraljuk, végül a tűzről levéve merülőmixerrel pépesítjük. A galuskához a tejet felforraljuk, csipetnyi cukorral ízesítjük, majd folyamatos kevergetés mellet beleszórjuk a búzadarát, és sűrűre főzzük. Az olajat felforrósítjuk, a grízmasszából evőkanállal galuskákat szaggatunk, és a forró olajon megpirítjuk. A levest forrón a daragaluskával tálaljuk, de forró napokon behűtve is kitűnő.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2016. júl. 20. 07:11
A rebarbaraleves pirított daragaluskával elkészítési módja és hozzávalói.