Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Palacsintatésztában sült eper recept

Palacsintatésztában sült eper recept

A Palacsintatésztában sült eper hozzávalói:
10 dkg liszt
4 evőkanál porcukor
3 tojás
2 dl tej
olaj a sütéshez
őrölt fahéj
friss citromfű


Öntethez
30 dkg eper
5 dkg házi eperlekvár
5 cl narancshéjból készült likőr
2 evőkanál margarin
1 tasak vaníliás cukor
őrölt fahéj


A Palacsintatésztában sült eper elkészítési módja:
A lisztet a tojássárgával, pici sóval és kevés tejjel simára keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a porcukorral kemény habbá vert tojásfehérjét. Az eperszemeket ebbe a sűrű palacsintatésztába mártjuk, és bő, forró olajban gyorsan aranysárgára sütjük. Az olajból kivéve jól lecsepegtetjük. Közben a felhevített margarinban felforraljuk az eperlekvárt, hozzáadjuk a cikkekre vágott epret, narancshéjból készült likőrrel meglocsolva, őrölt fahéjjal és vaníliás cukorral ízesítve pár pillanat alatt készre forraljuk. Tálaláskor a palacsintatésztában sült epreket tányéra helyezzük, meghintjük fahéjas porcukorral, körülöntjük a forró eperöntettel, és citromfűvel dekoráljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A palacsintatésztában sült eper elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook