Epres-rebarbarás fordított sütemény recept
Az Epres-rebarbarás fordított sütemény hozzávalói:A tésztához (1 pohár = 2,5 dl):
20 dkg vaj
1 pohár fehérliszt
½ pohár teljes kiőrlésű liszt
1 pohár barnacukor
1 csipet só
1 pohár zabpehely
A tetejére: 50 dkg rebarbara
50 dkg eper
1 pohár barnacukor
¼ pohár keményítő
egy csipet só
Az Epres-rebarbarás fordított sütemény elkészítési módja:
A tésztához valókat összegyúrjuk, ne ijedjünk meg, morzsás anyagot fogunk kapni. Egy tálban összekeverjük az összevágott gyümölcsöket, a cukrot, a keményítőt és a sót. Kivajazunk egy nagyméretű pite formát, az aljára tesszük a gyümölcsöt, és rászórjuk a morzsát. Előmelegített sütőbe tesszük, és 180 fokon sütjük 50-60 percig.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2016. jún. 12. 07:23
Az epres-rebarbarás fordított sütemény elkészítési módja és hozzávalói.