Vaníliakrém eperöntettel recept
A Vaníliakrém eperöntettel hozzávalói:4 tojás,
1 teáskanál vaj,
0,5 liter tej,
10 dkg porcukor,
1 csomag vaníliás cukor,
1 dl tejszín,
néhány citromfű levél a díszítéshez
az öntethez:
50 dkg eper,
2 evőkanál porcukor
A Vaníliakrém eperöntettel elkészítési módja:
A tejet felforraljuk, és beletesszük a vaníliás cukrot. Egy jénai tálban a tojásokat a porcukorral habosra keverjük, utána beleöntjük a vaníliás tejet, és kis lángon, habverő segítségével, állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik, és krémes állagú nem lesz. Az epret megmossuk, a szárát lecsipkedjük (pár szemet félreteszünk a díszítéshez), és botmixer segítségével összeturmixoljuk. A kelyheket vízzel kiöblítjük, és megtöltjük a vaníliás krémmel. A tejszínt felverjük, és minden krémmel megtöltött kehely tetejére halmozunk belőle egy-egy kanállal. A tetejére eperöntetet locsolunk, és feldíszítjük a félretett eperszemekkel. A színhatás kedvéért megkoronázzuk egy citromfű levélkével. Hűtőszekrénybe tesszük, és legalább egy órát hűlni hagyjuk.
Ezt a krémet többféle mirelit vagy friss gyümölcsből hasonló módon elkészíthetjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. febr. 7. 10:32
A vaníliakrém eperöntettel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.