Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Vaníliakrém eperöntettel recept

Vaníliakrém eperöntettel recept

A Vaníliakrém eperöntettel hozzávalói:
4 tojás,
1 teáskanál vaj,
0,5 liter tej,
10 dkg porcukor,
1 csomag vaníliás cukor,
1 dl tejszín,
néhány citromfű levél a díszítéshez

az öntethez:

50 dkg eper,
2 evőkanál porcukor


A Vaníliakrém eperöntettel elkészítési módja:
A tejet felforraljuk, és beletesszük a vaníliás cukrot. Egy jénai tálban a tojásokat a porcukorral habosra keverjük, utána beleöntjük a vaníliás tejet, és kis lángon, habverő segítségével, állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik, és krémes állagú nem lesz. Az epret megmossuk, a szárát lecsipkedjük (pár szemet félreteszünk a díszítéshez), és botmixer segítségével összeturmixoljuk. A kelyheket vízzel kiöblítjük, és megtöltjük a vaníliás krémmel. A tejszínt felverjük, és minden krémmel megtöltött kehely tetejére halmozunk belőle egy-egy kanállal. A tetejére eperöntetet locsolunk, és feldíszítjük a félretett eperszemekkel. A színhatás kedvéért megkoronázzuk egy citromfű levélkével. Hűtőszekrénybe tesszük, és legalább egy órát hűlni hagyjuk.

Ezt a krémet többféle mirelit vagy friss gyümölcsből hasonló módon elkészíthetjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A vaníliakrém eperöntettel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook