Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Barnatorta fehér csokoládémázzal és dióval recept

Barnatorta fehér csokoládémázzal és dióval recept

A Barnatorta fehér csokoládémázzal és dióval hozzávalói:
26 dkg liszt,
2 tojás,
18 dkg barna-cukor,
10 dkg melasz,
18 dkg vaj,
2,5 dl tej,
10 dkg fehér csokoládé,
12 szem félbevágott dió,
2 teáskanál sütőpor,
csipetnyi só,
1 adag fehér csokoládémáz

A fehér csokimázhoz

30 dkg fehér csokoládé
1,2 dl tejszín


A Barnatorta fehér csokoládémázzal és dióval elkészítési módja:
A sütőt 160 fokra előmelegítjük. Sütőpapírral kibéleljük a tortaformát. Lábosba tesszük a barna-cukrot, a vajat, a tejet, a melaszt és a fehér csokoládét. Kis lángon, állandó keverés mellett addig főzzük, amíg összeolvas (nem forraljuk!). Tíz percre félretesszük. Tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót. Robotgéppel a krémbe keverjük a tojásokat és a száraz hozzávalókat. A tésztát a kivajazott formába simítjuk és 60-70 percig, illetve tűpróbáig sütjük. A süteményt 10 percig a formában hagyjuk hűlni, majd rácsra borítjuk és lehúzzuk a sütőpapírt. Teljesen kihűtjük. A fehér csokoládémázzal bevonjuk a torta tetejét és oldalát. A tetejét kirakjuk a félbevágott diószemekkel. A fehér csokimázhoz 30 dkg fehér csokoládét és 1,2 dl tejszínt összemelegítünk, majd hűtőszekrényben fél órára dermesztjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A barnatorta fehér csokoládémázzal és dióval elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook