Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Babos-zöldséges pulykacomb recept

Babos-zöldséges pulykacomb recept

A Babos-zöldséges pulykacomb hozzávalói:
80 dkg felső pulykacomb filé,
só,
őrölt bors,
2 evőkanál mustár,
fél dl olívaolaj,
1 dl száraz fehérbor,
2 szál sárgarépa,
1 kicsi zellergumó,
fél szál póréhagyma,
1 dl húsleves,
1 doboz vörös-bab konzerv,
1 csokor petrezselyem


A Babos-zöldséges pulykacomb elkészítési módja:
A pulykacombot kisebb kockákra daraboljuk, majd sóval, borssal és mustárral fűszerezzük. A forró olívaolajon pirosra sütjük a húst, majd hozzáöntjük a fehérbort, és fedővel lefedve félpuhára pároljuk. Ezután hozzáadjuk a karikákra vágott sárgarépát, a felkockázott zellergumót, és a karikákra vágott póréhagymát. Felöntjük a húslevessel, lassú tűzön puhára főzzük, majd végül hozzáadjuk a leszűrt vörös-bab konzervet és az aprított petrezselymet. Jól átforraljuk, sóval, borssal utóízesítjük. Forrón tálaljuk, és friss kenyeret vagy zsemlét kínálunk mellé.

Vörös-bab konzervekből érdemes kisebb tartalékokat felhalmozni a kamrában. Nagyon jól használhatjuk, ha hirtelen szükségünk van egy laktató salátára, húsos ragura vagy rizses ételre. Ráadásul antioxidáns hatású.


Kategória: Egytálételek receptjei


A babos-zöldséges pulykacomb elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook