Bazsalikomos-fokhagymás penne csirkefalatkákkal recept
A Bazsalikomos-fokhagymás penne csirkefalatkákkal hozzávalói:2 csirkemell filé,
só,
őrölt bors,
4 paprika (lehet más-más színű paprika is),
4 nagyobb fej paradicsom,
6 gerezd fokhagyma,
1 marék friss bazsalikomlevél,
4 evőkanál olívaolaj,
50 dkg penne vagy rigatoni tészta,
4 szál friss oregano
A Bazsalikomos-fokhagymás penne csirkefalatkákkal elkészítési módja:
A megmosott csirkemell filéket vékony csíkokra vágjuk, megsózzuk, borsozzuk, és olívaolajon hirtelen átforgatjuk. Hozzáadjuk az apróra kockázott paprikát, és a csirkével együtt tovább pirítjuk. A megtisztított fokhagymagezedeket fokhagymanyomóval áttörjük, és a felkockázott paradicsommal, az aprított bazsalikommal együtt a csirkéhez keverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Közben a tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és összekeverjük a fokhagymás csirkével. Forrón tányérokba halmozzuk, és a friss oreganóval díszítve tálaljuk.
Ezt a remek, és pillanatok alatt elkészíthető fogást gyakorlatilag maradékokból is előállíthatjuk. Két csirkemell ugyanis nem elég egy családi vacsorához, de egyszer talán félretettük a fagyasztóba egy csirkés salátához. Tészta, fokhagyma mindig lehet a kamrában, és így már csak a zöldségeket kell hirtelenjében előteremtenünk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. jan. 30. 08:02
A bazsalikomos-fokhagymás penne csirkefalatkákkal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.