Tavaszi vitaminfalatkák pármai sonkával recept

10 dkg szeletelt pármai sonka,
1 fej saláta,
1 fej lilahagyma,
10-12 szál snidling,
8 szelet toastkenyér,
5 dkg kenhető vaj,
1 kis tálka fekete kaviár
A Tavaszi vitaminfalatkák pármai sonkával elkészítési módja:
A citrom héját forró folyóvíz alatt kefével megsikáljuk. A salátaleveleket megmossuk, és salátacentrifugával eltávolítjuk róluk a nedvességet. A lila-hagymát megtisztítjuk, és vékony karikákra vágjuk. A snidlinget leöblítjük. A toastkenyeret kenyérpirítóban világosra pirítjuk, átlósan félbe, majd negyedekbe vágjuk, és megkenjük vajjal. A megszárított salátaleveleket darabokra tépkedjük, a megkent kenyérfalatkákra helyezzük, majd beborítjuk csíkokra szeletelt pármai sonkával. Tetejükre lila-hagyma karikákat, ollóval apróra vágott snidlinget, és egy kis kupac kaviárt teszünk. A falatkákat tányérra sorakoztatjuk, karikákra vágott citromszeletekkel díszítjük. Adhatunk mellé majonézt, cikkekre vágott kemény tojást, olajbogyót vagy akármi mást.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. jan. 31. 08:07
A tavaszi vitaminfalatkák pármai sonkával elkészítési módja és hozzávalói.