Juhászzsemle recept
A Juhászzsemle hozzávalói:4 zsemle
25 dkg juhtúró
10 dkg reszelt sajt
1 dl tejföl
2 tojás
só
őrölt bors
1 kiskanál piros paprika
liszt
olaj
A Juhászzsemle elkészítési módja:
A zsemléket lapjában vékonyra felszeleteljük.A tejfölt a túrót és reszelt sajt háromnegyed részét összekeverjük és sóval ,piros paprikával meg borssal ízesítjük.Minden második zsemleszeletet vastagon megkenünk vele és egy üreset ráborítva összenyomjuk,óvatosan,nehogy szétessen. Felvert sózott tojásba majkd lisztbe végül újból tojásba mártjuk és bő foprró olajban pirosra süttjük.Tálra téve forrón sajttal meghintve tálaljuk!
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2011. jan. 27. 21:03
A juhászzsemle elkészítési módja és hozzávalói.