Sajtos csiga recept
A Sajtos csiga hozzávalói:Tészta:
25 dkg liszt
1 dl tej
12 dkg vaj
1 kk só
1 kiskanál sütőpor
Töltelék:
25 dkg reszelt sajt (legyen benne füstölt sajt és krémsajt is)
10 dkg vaj
1 kk pirospaprika
1 kk só
kis bors
A Sajtos csiga elkészítési módja:
A tésztához valókat összegyúrom, két részre osztom, 25*30 cm-re nyújtom. A töltelékhez valókat összekeverem, a tésztára a tölteléket felkenem. Feltekerem, 1 napig hútőben pihentetem. Sütés előtt fél cm vékony szeleteket vágnom. Jó forró (200 fok) sütőben 5 percig, majd kisebb lángon (180 fok) még 10 percig sütöm.
Praktikus vendégváró, mert előző nap össze lehet állítani, hamar kisül.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: _kleo_, 2006. máj. 8. 15:20
A sajtos csiga elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.