Húsos burgonyarétes recept
A Húsos burgonyarétes hozzávalói:1 kg burgonya,
3 tojás,
40 dkg liszt,
1 kávéskanál olaj,
5 dkg vaj,
2 evőkanál zsemlemorzsa,
só; a töltelékhez:
10 dkg tepertő,
20 dkg sonka, vagy megmaradt sült hús,
5 dkg füstölt szalonna,
só,
őrölt bors
A Húsos burgonyarétes elkészítési módja:
A főtt, áttört burgonyából, 2 tojássárgájából meg egy egész tojásból, 35 dkg lisztből, kevés sóval laza tésztát készítünk. Az apróra vágott füstölt szalonnát kiolvasztjuk, zsírját más alkalomra félretesszük. A tepertőt ledaráljuk, vagy összevágjuk. A kiolvasztott füstölt szalonnát, a sonkát vagy a megmaradt sült húst apróra vágjuk, jól összekeverjük a tepertővel. Az ujjnyi vastagságúra sodort tésztát megtöltjük a húsos keverékkel. Két szélét megkenjük a maradék tojásfehérjével, a széleit behajtjuk, felsodorjuk. Tiszta konyharuhába bugyoláljuk, és forró, sós vízbe fektetjük. 20 percig főzzük, majd kiemeljük a vízből, és kicsomagoljuk a konyharuhából. Felhevített vajon zsemlemorzsát pirítunk, belehempergetjük a rétest, majd felvágjuk, és frissen, melegen fogyaszthatjuk. Kalóriadús, laktató étel.
A liszt mennyisége 35 vagy 40 deka, mindig a burgonya és a liszt minőségétől függ.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. febr. 3. 08:35
A húsos burgonyarétes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.