Kakastaréj recept

A Kakastaréj hozzávalói:
1 kg egyforma méretű burgonya
2-3 evőkanál margarin
1 kávéskanál só
1 evőkanál zsemlemorzsa


A Kakastaréj elkészítési módja:
A megtisztított burgonyát bevagdaljuk oly módon, hogy az alja egyben maradjon. (Legjobb, ha kanálba tesszük és úgy vagdossuk be.) A margarint felolvasztjuk és vékonyan kikenünk vele egy tőzálló edényt. A burgonyákat vágott felükkel felvelé belehelyezzük, megsózzzuk, a maradék margarinnal megkenjük. Gázsütőt a 4. fokozaton működtetve kb. 45 perc alatt puhára sütjük, időnként a margarinnal megkenjük. A sütés vége előtt 15 perccel a zsemlemorzsával meghintjük.


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei


A kakastaréj elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook