Kakastaréj recept
A Kakastaréj hozzávalói:1 kg egyforma méretű burgonya
2-3 evőkanál margarin
1 kávéskanál só
1 evőkanál zsemlemorzsa
A Kakastaréj elkészítési módja:
A megtisztított burgonyát bevagdaljuk oly módon, hogy az alja egyben maradjon. (Legjobb, ha kanálba tesszük és úgy vagdossuk be.) A margarint felolvasztjuk és vékonyan kikenünk vele egy tőzálló edényt. A burgonyákat vágott felükkel felvelé belehelyezzük, megsózzzuk, a maradék margarinnal megkenjük. Gázsütőt a 4. fokozaton működtetve kb. 45 perc alatt puhára sütjük, időnként a margarinnal megkenjük. A sütés vége előtt 15 perccel a zsemlemorzsával meghintjük.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2007. nov. 27. 08:46
A kakastaréj elkészítési módja és hozzávalói.