Fahéjas banánkenyér recept
A Fahéjas banánkenyér hozzávalói:20 dkg liszt,
2 tojás,
15 dkg cukor,
18 dkg olvasztott vaj,
2 nagy érett banán,
1 teáskanál őrölt fahéj,
1,5 teáskanál sütőpor,
csipetnyi só
A Fahéjas banánkenyér elkészítési módja:
A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Kivajazunk, és liszttel behintünk egy hosszú tortaformát. Tálba szitáljuk a lisztet és a sütőport. Hozzáadjuk a cukrot, az őrölt fahéjat és a sót. A meghámozott, villával összetört banánokat és tojásokat robotgéppel kikeverjük, s hozzáadjuk az olvasztott vajat. A krémbe belekeverjük a száraz hozzávalókat. A tésztát a kivajazott formába simítjuk és 235-45 percig, illetve tűpróbáig sütjük. A süteményt 10 percig a formában hagyjuk hűlni. Majd rácsra borítjuk, hogy teljesen kihűljön.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. febr. 6. 10:22
A fahéjas banánkenyér elkészítési módja és hozzávalói.