Ír tejszínkrém torta recept
Az Ír tejszínkrém torta hozzávalói:26 dkg liszt,
7 tojás,
25 dkg cukor,
1,2 dl olaj,
10 dkg étcsokoládé,
0,8 dl ír tejszínkrémlikőr (pl. Bailey's),
2 evőkanál Nescafe,
0,8 dl víz,
2 teáskanál sütőpor,
csipetnyi só
A kávékrémhez:
25 dkg porcukor,
2 evőkanál ír tejszín krémlikőr,
1 evőkanál Nescafe,
3 evőkanál olvasztott vaj
Az Ír tejszínkrém torta elkészítési módja:
A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Kivajazzuk, és liszttel behintjük a gyűrűs tortaformát. Tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót. A darabokra tört csokoládét fémtálba tesszük, hozzáadjuk az olajat, a vizet, a neszkávét és a likőrt. Gőz fölé helyezzük, és állandóan kevergetve összeolvasztjuk. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, mindegyikkel jól kikeverjük. A krémbe fakanállal belekeverjük a száraz hozzávalókat. Egy másik tálban robotgéppel kemény habbá verjük a tojásfehérjéket. A tojáshabot hablapát segítségével óvatosan a tésztába vegyítjük. A tésztát a kivajazott formába simítjuk és 30-40 percig, illetve tűpróbáig sütjük. A süteményt a formában hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a krémet. Ehhez a likőrben feloldjuk a neszkávét, majd kikeverjük a cukorral, végül az olvasztott vajjal. A kávés-likőrös krémet a kihűlt torta tetejére kenjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. febr. 8. 11:21
Az Ír tejszínkrém torta elkészítési módja és hozzávalói.