Tejszínes-csokoládés túrótorta recept
A Tejszínes-csokoládés túrótorta hozzávalói:Hozzávalók:
- 1 csomag Zabfalatok
-10 dkg sütőmargarin
- 50 dkg túró
- 3 dl tejföl
- 500 ml tejszín
- 10 dkg cukor (vagy ízlés szerint ki milyen édesen szereti)
- 2 csomag vaníliás cukor
- kicsi csokidarabok ízlés szerint
- Baileys krémlikőr (opcionális - csak kíváncsiságból tettem bele egy kicsit, de annyira nem lehett érezni, több is mehetett volna bele)
- 1 csomag istant zselatin fix
- csokidara a tetejére
A Tejszínes-csokoládés túrótorta elkészítési módja:
Elkészítés 1. A zabfalatokat kézzel összemorzsoljuk, a felolvasztott vajjal összekeverjük, majd egy kerek tortaforma aljára nyomkodjuk, és kb. 10-15 perc alatt megsütjük. 2. A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a tejfölt, a cukrot, vaníliás cukrot, és csoki darabokat. Jól összekeverjük. 3. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan hozzákeverjük a túróhoz. 4. Hozzáadjuk a zselatin fix-et, és elkeverjük. 5. A tészta tetejére öntjük a túrót, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. 6. Tálalás előtt megszórjuk a tetejét a csokidarával. A tortaformából úgy vesszük ki, hogy először egy vékony pengéjű késsel körbevágjuk a szélét, különben elrepedne a túró, ha vágás nélkül nyitnánk szét. Vagy mielőtt a túrót beleöntjük, az tortaforma oldalát kibéleljük sütőpapírral. Így szebb lesz
Elkészítési idő: kb. 30 perc, plusz hűtési idő
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mamika77, 2011. febr. 7. 22:42
A tejszínes-csokoládés túrótorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.