Ananászos répakocka recept
Az Ananászos répakocka hozzávalói:2 doboz ananász befőtt
50 dkg sárgarépa
4 bögre / 60 dkg / liszt
1 zacskó sütöpor
2-3 teáskanál őrölt fahéj
csipetnyi só
8 tojás
2 bögre / 40 dkg / cukor
2 bögre / 0,5 l / olaj
15 gkd puha margarin
1 zacskó vaniliás cukor
20 dkg porcukor
30 dkg tejszines krém sajt a favorit tömlős krém sajt tökéletes.
Az Ananászos répakocka elkészítési módja:
Egy kb 32x39 cm méretű tepsit kikenünk zsiradékkal. Az ananász befőttet leszűrjük, ha körszeletes feldaraboljuk, egy keveset félre rakunk díszítéshez. A répát megtisztitjuk és lereszeljük. A lisztet és a cukrot, az olajat egy 2,5 dl-es bögrével kimérjük. A lisztet a sütőporral, az őrölt fahéjjal és a csipetnyi sóval elkeverünk. A tojárokat keverő tálba ütjük és a cukorral és az olajjal robotgéppel krémesre keverjük. A lisztes keveréket apránként az olajos tojáskrémbe keverjük, és a habverővel lazán a masszába dolgozzuk. beleszórjuk a répát és az ananász koskákat, és egyenletesen elkeverjük. A masszát lapáttal a tepsibe simitjuk, előmelegített sütőben kb 50 percig sütjük. A krémhez a vajat a vaniliás cukrot és a porcukrot kikeverjük, majd lassanként belekeverjük a sajtkrémet is. A krémet egyenletesen vékony rétegben a tésztára simítjuk és ananász darabkákkal díszítjük.
Húsvétra nagyon jó süti, érdemes megsütni, finom nagyon.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: nayloon, 2007. márc. 27. 20:15
Az ananászos répakocka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.