Narancsleves mandulás habgaluskával recept

A Narancsleves mandulás habgaluskával hozzávalói:
4 db narancs
1 db citrom
2 csomag vaníliás cukor
barna cukor (ízlés szerint)
1 teáskanál őrölt fahéj
4-5 db szegfűszeg
1,5 dl fehérbor
1,5 dl vörösbor
2 dl tejszín
2 dl tejföl
2 db tojássárgája
csipet só
1 l víz
Valamint:
2 dl habtejszín
mandulaforgács

A Narancsleves mandulás habgaluskával elkészítési módja:
Egy edénybe öntsük bele a vizet, majd adjuk hozzá a fahéjat, a szegfűszeget, a barna cukrot és a vaníliás cukrot, és kb. 10 percig főzzük. A citromot vágjuk fel cikkekre, 2 narancsot pedig pucoljunk meg. Ezután tegyük bele a forrásban lévő szirupba a cikkekre vágott citromot és a narancshéjat, majd főzzük 5-6 percig. Ezután szűrjük át egy szűrőn az ízesített szirupot. A megpucolt narancsgerezdeket vágjuk fel kisebb darabokra, majd tegyük bele az előzőleg leszűrt szirupba. Ezután adjuk hozzá a vörösbort, és ha szükséges, még ízesítsük cukorral, majd forraljuk fel. A tojások sárgáját keverjük simára a tejföllel, majd vegyük le a levest a tűzről, és állandó keverés mellett csorgassuk a levesbe. Ezután tegyük vissza a tűzre, majd forraljuk fel újra. Végül öntsük bele a vörösbort és a tejszínt, majd újra forraljuk fel. Amikor eléri a forráspontot, zárjuk el a gázt, mert főzni már nem kell tovább. A mandulaforgácsot állandó kevergetés mellett pár pillanat alatt pörköljük meg. A habtejszínt verjük kemény habbá. Ezután szaggassunk nagyobb habgaluskákat, majd forgassuk bele a pörkölt mandulaforgácsba. Tálaláskor a levest merjük tányérba, majd helyezzük rá a mandulás habot, és úgy kínáljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2016. júl. 19. 12:12
A narancsleves mandulás habgaluskával elkészítési módja és hozzávalói.