Karácsonyi csillagpuncs recept
A Karácsonyi csillagpuncs hozzávalói:- 8 dl narancslé (frissen facsart vagy 100%-os)
- 3 dl száraz vörösbor
- 5 cl baracklikőr
- 5 csomag vaníliás cukor
- ízlés szerint 5-10 dkg cukor
- 2-3 késhegynyi szegfűszeg
- 2-3 késhegynyi őrölt fahéj
- 2 narancs vagy csillaggyümölcs (karambola)
A Karácsonyi csillagpuncs elkészítési módja:
A narancslevet, a vörösbort és a baracklikőrt a vaníliás cukorral egy főzőedényben elkeverjük és felmelegítjük, majd hozzákeverjük a fűszereket. A csillaggyümölcsöt megmossuk, lecsöpögtetjük, kb. fél cm vékony szeletekre vágjuk, és a puncshoz adjuk.
A megtöltött poharakat fel is díszíthetjük: ehhez 1 szelet csillaggyümölcsöt 2 cseresznye közé szúrunk.
Kategória: Karácsonyi receptek
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2014. dec. 22. 10:51
A karácsonyi csillagpuncs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.