Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Kacsamájas szarvasfilé gesztenyfánkkal recept

Kacsamájas szarvasfilé gesztenyfánkkal recept

A Kacsamájas szarvasfilé gesztenyfánkkal hozzávalói:
40 dkg szarvasfilé

20 dkg kacsamáj

2 dkg szarvasgomba

1 dl olaj

10 dkg füstölt szalonna

10 dkg gomba

2 db zsemle

40 dkg sütőtök

maréknyi dió

vad fűszerkeverék



őrölt bors

A gesztenyefánkhoz:

50 dkg főtt, tört burgonya

10 dkg cukor nélküli gesztenyemassza

12 dkg liszt

1 db egész tojás

2 dkg élesztő

2 dkg cukor



őrölt bors

3 dl tej

olaj a sütéshez


A Kacsamájas szarvasfilé gesztenyfánkkal elkészítési módja:
A szarvasfiléket olajban pácoljuk. A füstölt szalonnát gyufaszál vastagságúra felcsíkozzuk. Spékelőtű segítségével megtűzdeljük a filéket. (Ha a hústűt először üresen áthúzzuk a hússzeleten, majd a szalonnával együtt, úgy nem szakad bele a szalonna Fűszerezzük, és forró zsiradékon megsütjük. A tisztított gombát – sampinyont, vargányát – szeletekre vágjuk. A felkockázott szalonnát és az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, rátesszük a gombát. Fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel. Megpároljuk. A kacsamájat felszeleteljük, s a hús mellett megsütjük. Serpenyőben kevés mézet karamellizálunk. A fenyő formára vágott úritök szeleteket beletesszük. Kevés vizet öntünk rá, s ropogós puhára pároljuk. Mire a víz elpárolog a tök megpuhul. Ekkor megszórjuk durvára vágott dióval, s ezzel is átpirítjuk. A gesztenyefánkhoz az élesztőt a cukorral elkeverjük. Amikor elfolyósodik, tejet adunk hozzá. A hideg tört burgonyát a liszttel, gesztenyepürével, fűszerekkel, tojással, élesztős tejjel jól összedolgozzuk. Fél óra kelesztés után evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. Aranysárgára sütjük. A gesztenyefánkot felrakjuk a tálra. Mellé kerül a sütőtök. Zsemléből toast talapzatot pirítunk. A tálra helyezzük. Rátesszük a pirított gombát, majd a szarvasfilét, erre a kacsamájat. Sült vargányával, szarvasgombával díszítjük.


Kategória: Húsételek receptjei


A kacsamájas szarvasfilé gesztenyfánkkal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook