Kacsamájas szarvasfilé gesztenyfánkkal recept
A Kacsamájas szarvasfilé gesztenyfánkkal hozzávalói:40 dkg szarvasfilé
20 dkg kacsamáj
2 dkg szarvasgomba
1 dl olaj
10 dkg füstölt szalonna
10 dkg gomba
2 db zsemle
40 dkg sütőtök
maréknyi dió
vad fűszerkeverék
só
őrölt bors
A gesztenyefánkhoz:
50 dkg főtt, tört burgonya
10 dkg cukor nélküli gesztenyemassza
12 dkg liszt
1 db egész tojás
2 dkg élesztő
2 dkg cukor
só
őrölt bors
3 dl tej
olaj a sütéshez
A Kacsamájas szarvasfilé gesztenyfánkkal elkészítési módja:
A szarvasfiléket olajban pácoljuk. A füstölt szalonnát gyufaszál vastagságúra felcsíkozzuk. Spékelőtű segítségével megtűzdeljük a filéket. (Ha a hústűt először üresen áthúzzuk a hússzeleten, majd a szalonnával együtt, úgy nem szakad bele a szalonna Fűszerezzük, és forró zsiradékon megsütjük. A tisztított gombát – sampinyont, vargányát – szeletekre vágjuk. A felkockázott szalonnát és az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, rátesszük a gombát. Fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel. Megpároljuk. A kacsamájat felszeleteljük, s a hús mellett megsütjük. Serpenyőben kevés mézet karamellizálunk. A fenyő formára vágott úritök szeleteket beletesszük. Kevés vizet öntünk rá, s ropogós puhára pároljuk. Mire a víz elpárolog a tök megpuhul. Ekkor megszórjuk durvára vágott dióval, s ezzel is átpirítjuk. A gesztenyefánkhoz az élesztőt a cukorral elkeverjük. Amikor elfolyósodik, tejet adunk hozzá. A hideg tört burgonyát a liszttel, gesztenyepürével, fűszerekkel, tojással, élesztős tejjel jól összedolgozzuk. Fél óra kelesztés után evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. Aranysárgára sütjük. A gesztenyefánkot felrakjuk a tálra. Mellé kerül a sütőtök. Zsemléből toast talapzatot pirítunk. A tálra helyezzük. Rátesszük a pirított gombát, majd a szarvasfilét, erre a kacsamájat. Sült vargányával, szarvasgombával díszítjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2014. nov. 13. 11:24
A kacsamájas szarvasfilé gesztenyfánkkal elkészítési módja és hozzávalói.