Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Almasaláta pirított mandulával recept

Almasaláta pirított mandulával recept

Az Almasaláta pirított mandulával hozzávalói:
:
1,25 dl fehérbor,

2 evőkanál citromlé,

2 evőkanál méz,

2 evőkanál cukor,

2 késhegynyi fahéj,

25 g mandulalapocska,

1 teáskanál vaj,

500 g kemény alma,

100 g nagyszemű fehér szőlő


Az Almasaláta pirított mandulával elkészítési módja:
A fehérbort felforraljuk a citromlével, a mézzel, a cukorral és a fahéjjal, majd hűlni hagyjuk. A mandulát világosra pirítjuk a megolvasztott vajban. Az almát meghámozzuk, negyedeljük, kimagozzuk és vékony csíkokra vágjuk. Azonnal az öntethez keverjük, így nem barnul meg. A szőlőszemeket kettévágjuk, kimagozzuk. Hegyes késsel fellazítjuk a héját, lehúzzuk. A salátába keverjük, tálalásig letakarjuk. A salátát ízesitjük, tálkákba tesszük, és megszórjuk a mandulával.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


Az almasaláta pirított mandulával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook