Almasaláta pirított mandulával recept
Az Almasaláta pirított mandulával hozzávalói::
1,25 dl fehérbor,
2 evőkanál citromlé,
2 evőkanál méz,
2 evőkanál cukor,
2 késhegynyi fahéj,
25 g mandulalapocska,
1 teáskanál vaj,
500 g kemény alma,
100 g nagyszemű fehér szőlő
Az Almasaláta pirított mandulával elkészítési módja:
A fehérbort felforraljuk a citromlével, a mézzel, a cukorral és a fahéjjal, majd hűlni hagyjuk. A mandulát világosra pirítjuk a megolvasztott vajban. Az almát meghámozzuk, negyedeljük, kimagozzuk és vékony csíkokra vágjuk. Azonnal az öntethez keverjük, így nem barnul meg. A szőlőszemeket kettévágjuk, kimagozzuk. Hegyes késsel fellazítjuk a héját, lehúzzuk. A salátába keverjük, tálalásig letakarjuk. A salátát ízesitjük, tálkákba tesszük, és megszórjuk a mandulával.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2014. okt. 30. 16:26
Az almasaláta pirított mandulával elkészítési módja és hozzávalói.