Sárgadinnyekrém héjába töltve recept
A Sárgadinnyekrém héjába töltve hozzávalói:4 személyre:
10 dkg málna
1 evőkanál kukoricaliszt
1 nagyobb sárgadinnye
2 evőkanál mandulaforgács
A Sárgadinnyekrém héjába töltve elkészítési módja:
Előkészítés: A tálalás előtti este a málnát - amiből néhány szemet félreteszünk másnapra a díszítéshez - összeturmixoljuk, majd a kukoricaliszthez keverjük, jól eldolgozzuk. Az így kapott krémet lassú tűzön kb. 5 percig melegítjük, amíg könnyű mártás lesz belőle. Hagyjuk kihűlni, majd zárható edényben a hűtőbe tesszük. Másnap a lehűtött sárgadinnyét alaposan megmossuk, felső, kb. egyharmad részét levágjuk, a magokat kanállal kikaparjuk, és a dinnye húsából karalábévájóval egyforma golyókat vájunk ki. Visszatöltjük a golyókat a dinnyébe, ráöntjük a málnaszószt, hogy a dinnyegolyók közé is jól becsurogjon. A tetejét megszórjuk a mandulával, és így tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2014. szept. 5. 06:17
A sárgadinnyekrém héjába töltve elkészítési módja és hozzávalói.