Frissítő gyümölcsleves recept
A Frissítő gyümölcsleves hozzávalói:- 1 kg gyümölcs (meggy, szilva, sárgabarack, őszibarack, nektarin)
- 2 l folyadék (befőtt leve, hozzáillő szörp, víz, Sangria vegyesen)
- citromlé
- édesítőpor ízlés szerinti mennyiségben
- 1 kis pohár natúr joghurt
- 2 evőkanál keményítő
- egész fahéj
- szegfűszeg
A Frissítő gyümölcsleves elkészítési módja:
A gyümölcsöket előkészítem: ha van közöttük konzerv vagy befőtt, akkor lecsöpögtetem, a levét felfogom, a friss gyümölcsöket kimagozom, és feldarabolom. (Nagyjából azonos méretű darabokra szoktam vágni őket.) A befőtt(ek) levét, szörpöt, Sangriát, vizet, citromlevet, fahéjat, szegfűszeget beleöntöm a fazékba, elkezdem főzni, és sorra rakom bele a gyümölcsöket - a keménységüktől függően (kemények először). Amikor felforrt, és a gyümölcsök már félig elkészültek (ez néhány pillanat műve), akkor megkóstolom, teszek bele cukrot vagy édesítőt (én inkább pikáns-savanykásan szeretem), aztán a keményítőt kevés hideg (!) vízzel csomómentesre keverem, és a leveshez adom. Felforralom, majd leveszem a tűzről, és hozzáadom a joghurtot (először kikeverem a joghurtot egy habverővel, szedek hozzá egy, majd még egy szedőkanállal a forró levesből – hőkiegyenlítés -, hogy ne kapja össze a joghurtot), és hagyom kihűlni
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2014. szept. 7. 06:46
A frissítő gyümölcsleves elkészítési módja és hozzávalói.